הישרדות

(או איך עוברים את תקופת ההכנות לחתונה ונשארים שפויים)

חברת אקסטרא  שמחה להגיש לכם צרור טיפים ורשימת הסעיפים החיוניים ביותר לתקופת ההכנות לחתונה.

החלטתם להתחתן? מזל טוב, נשמו עמוק, והתחילו במסע.

החלטתם להתחתן? מזל טוב, נשמו עמוק, והתחילו במסע.

רצוי לדבר עם מס' זוגות שעברו את המסע לפניכם, רשמו נקודות מדבריהם הנראים לכם חשובים. לאחר מכן שבו וסכמו את המסגרות הכלליות של החתונה – חתונה גדולה ומפוארת או צנועה יותר, בגן או אולם, בופה או הגשה, להקה או די ג'י וכו'

כשיש לכם מסגרת לאירוע אפשר להתחיל בהכנות. כשהאפשרויות הן:

הפקה עצמית – לבדוק ולהשוות מחירי הספקים השונים, לבחור את הספקים הרצויים ולסגור את ההזמנות  מולם. חייבים לוודא כ – 10 ימים לפני האירוע שכל הספקים זוכרים, ערוכים ומוכנים לאירוע שלכם. עבורכם זהו האירוע היחיד והמיוחד, עבור הספקים זהו עוד אחד מעשרות אירועים...

הפקה ע"י מפיק -  המפיק דואג לכל הפרטים, הספקים וסגירת הקצוות. כל שעליכם לעשות הוא לבחור את המפיק הרצוי.

ועכשיו לסידורים הפחות נוצצים:

   

הרשמה ברבנות:

לא תוכלו להינשא כדת משה וישראל אם לא תרשמו ברבנות. ההרשמה צריכה להתבצע החל משלושה חודשים ועד ל-45 ימים לפני מועד החתונה, ולא כדאי לדחות את העניין בארצנו מרובת השביתות. על הרווקים להוציא תעודת רווקות במועצה הדתית במקום מגוריהם. יש להתייצב כשברשותכם הציוד הבא: א. תעודת נישואין או כתובה של הוריכם. ב. תעודת לידה (ניתן להוציא במשרד הפנים). ג. שני עדים. ד. שלוש תמונות פספורט. ה. כסף לשלם את האגרה- 274 שקלים ליתר דיוק, אך תביאו קצת יותר במקרה שהעניין התייקר מאז שבדקנו.

לאחר קבלת התעודה,

אפשר להירשם לנישואין במועצות הדתיות במקום מגוריכם או העיר בה אתם מתכוונים להינשא.

אפשר לעשות את כל התהליך, גם בסניפי ארגון צהר (כל הפרטים באתר הארגון (http://www.tzohar.org.il/

להרשמה יש להצטייד בתעודת הרווקות, באישור מהרב המחתן (אם הוא אינו מטעם הרבנות) ובשש מאות שקלים. קיימת הנחה של 40% לחיילים ובנות שירות לאומי, סטודנטים, בני ישיבות ועולים חדשים עד שנתיים בארץ. אם אתם שייכים לקבוצות אלה, הביאו אישור על כך. גם מקרי סעד יזכו להנחה עם הצגת אישור מתאים.

מהרבנות יש לקחת כתובה.

 

עריכת רשימת מוזמנים:  

לא תוכלו לדעת איזה אולם להזמין אם לא תדעו באיזה סדר גודל של אירוע מדובר, ולכן תחילה יש לערוך רשימת מוזמנים. קחו מחברת והתחילו לרשום: קרובים, שכנים, חברים מהעבודה/צבא/האוניברסיטה/הישיבה/האולפנה...

רשמו גם כתובת ליד כל שם.

אולם:

ארגנתם פחות או יותר את רשימת המוזמנים? כעת צריך למצוא אולם מתאים.

הפרטים שחשוב לבדוק, מלבד המחיר למנה והתפריט הם,  גודל רחבת הריקודים, מצב הניקיון הכללי, השירותים, מזנון תחילת החתונה- מה הוא כולל והאם הוא כלול במחיר. מה לגבי סידורי ההגברה ותאורה באולם ובחופה? האם האולם נותן עיצוב אולם,  כיסא כלה וחופה המעוצבים לפי טעמכם? גם תנאי המיזוג/חימום יכולים להיות משמעותיים. מלצרים- כמה יש? מה הם לובשים? האם צריך לתת להם טיפ? אלה הדברים העיקריים, אך החשוב ביותר הוא לגשת למקום ולראות במו עיניכם, ולקבוע מראש שיחה עם איש המכירות של המקום.

להקה/די ג'י:

גם כאן, אין תחליף להתרשמות אישית. לכו לחתונה כדי לשמוע אותם, אך עדיף לחתונה שתדמה עד כמה שניתן לשלכם מבחינת אופי הקהל. מעבר למחיר כללי תאמו עם הלהקה את מספר הנגנים ושעות הנגינה, סוג המוסיקה בריקודים ובשעת הסעודה וניגון הליווי לחופה. וחשוב מאוד- הדגישו בפניהם את הצורך לשמור על רמת דציבלים סבירה, גם בשעת הריקודים.

צלם:

ככל שתסכמו ביניכם את התנאים מראש, כן תפחתנה התקלות אח"כ. מספר תמונות, עלות לפיתוחים נוספים, האם יש אפשרות לקבל את כל התמונות שיצולמו (ולא רק את אלו שהצלם בחר ועיבד), אפשרות לצלמת לעזרת נשים למעוניינים, אלבום להורים, הגדלות, אלבום מעוצב ועוד. בדקו עבודות קודמות שלו, הבהירו את החשיבות שלא יפריע למהלך החופה, ורצוי מאוד שיעבוד עם ציוד אלחוטי.

שמלת כלה, איפור, תסרוקת ונעליים:

סידורים חביבים במיוחד המופקדים בידי הכלה. שמלה אפשר לתפור, לקנות או לשכור.

איפור- בקשו המלצות מחברות שהתחתנו, בדקו באתר של המאפר/ת ולאחר שהחלטת, עשי איפור ניסיון.

תסרוקת- כנ"ל.

לגבי הנעליים- אל תשכחי שאת צריכה גם לרקוד... אם את מעוניינת לנעול זוג אלגנטי אך לא נוח לחופה, אל תשכחי להצטייד בזוג אחר להמשך הערב.

 

הזמנות:

יש הבדלי מחירים גדולים לפי סוג הנייר, הדפסה צבעונית/לא, אם מדובר בדף בודד או בשניים מודבקים.

ברכונים- אם אתם מעוניינים, תוכלו להשיג עסקת חבילה אם תזמינו את ההזמנות והברכונים באותו מקום. לפני שההזמנה יוצאת לדפוס מומלץ לבדוק ולהגיה.

סידורים של הרגע האחרון:

בואו נבדוק מה שכחנו... סדור האורחים במקומות הישיבה באולם. כיום ברוב האולמות נותנים את האפשרות להתחבר לאפליקציות שונות שבעזרתן ניתן לעשות את סידורי הישיבה בצורה נוחה ומסודרת.

כיבודים- חלוקת הברכות וכיבודים הוא נושא שחשוב מאוד לתכנן מראש, והעיקר שכולם יצאו מרוצים. יש לוודא כחצי שעה לפני תחילת החופה שכל האנשים שנבחרו, אכן נמצאים במקום.

ארגון לוחות זמנים: כשבוע לפני האירוע, יש לקבוע עם מנהל האירוע מטעם האולם ולעבור איתו/ה על לוחות הזמנים.  מה אורך קבלת הפנים, באיזה שעה תהיה באמת החופה, כמה זמן ישהה הזוג בחדר ייחוד, אורך כל סבב ריקודים ועוד. רצוי למנות קרוב משפחה אחראי על הנושא בזמן האירוע.

מס' ימים  לפני החתונה- כדאי מאוד לעשות סבב טלפונים כדי לוודא שכל מי שקשור לחתונה שלכם אכן יודע מתי והיכן הוא צריך להיות- הצלם, התזמורת, בעל האולם, העדים, וכן הרב המקדש.

רשימת ציוד לחתונה:

יכול להיות מאוד לא נעים להגיע לחופה ולגלות ששכחתם את הטבעת בבית... בדיוק לשם כך עבדו עם רשימה, ויותר מזה- אל תפזרו סמכויות. מנו רק אחד מהקרובים כאחראי על הבאת כל הציוד הנדרש.

רשימת ציוד חובה: כתובה, טבעת, בקבוק יין וגביע, כוס זכוכית עטופה (דקה כמובן), טלית לפי המנהג, עששיות לנוהגים+ נרות וגפרורים,  נוסח שבע הברכות- עדיף בכתב גדול וברור לטובת המברכים, תפילת כלה.

רשימת ציוד עזר: סיכת ביטחון, סיכת ראש, חוט ומחט, פלסטרים, חולצה/מכנסים נוספים, ממחטות נייר, מגבונים לחים להורדת כתמים מהירה, קופסא קטנה לאכסון תכשיטי הכלה, מסרק, איפור, נעליים נוחות, כדורים נגד כאבי ראש, אביזרים לריקודים, פנקס שקים ומזומנים (טיפים למלצרים/נגנים ולהוצאות בלתי צפויות).

 

והעיקר - מזל טוב!!!

חברת אקסטרא מאחלת לכם אירוע מוצלח, נשמח להזמינכם לפגישת היכרות.
 והעיקר – שיהיה במזל טוב!!!